About us

Three Generations of Cheese Makers

Photo by Candice  Jacobus

Photo by Candice Jacobus

Salmon family owned Bodega Goat Cheese has been in operation for over twenty years. The art of cheese making has been passed down from one generation to another. Jaime Salmon, the family patriarch made cheese for thirty years in his native Peru. Javier, the eldest son, learned cheese making as a young boy on the family ranch.

In 1984 he moved to California and created Bodega Goat Cheese. The recipes for the cheeses were inspired by those created by his father Jaime. Daniel the youngest son apprenticed with Javier.

In 2004 Bodega Goat Cheese merged with Yerba Santa Dairy in Lakeport, California.

Javier continues to make Bodega Goat Cheeses, Daniel makes Yerba Santa Cheeses and Jaime makes his personal creation –Natilla– a traditional Peruvian dessert sauce made with goat’s milk.

____________________________________________________________

Photo by Candice Jacobus

Photo by Candice Jacobus

Bodega Goat Cheese empezó en el año 1984 en Bodega (California). El arte de hacer los quesos fue pasado de generación a generación puesto que Jaime Salmon (el padre de Javier), trabajó por treinta años haciendo quesos en su patria Perú. Javier (el hijo mayor) aprendió el arte de la quesería a una edad temprana.

En 1984 Javier llegó a California dónde comenzó con los quesos en Bodega Sonoma Co. Las nuevas recetas se inspiraron en las mismas de su padre.

Daniel el hermano más joven aprendió con Javier y en el año 2004 los hermanos adquirieron Yerba Santa Goat Dairy en Lakeport, CA.

El rebaño  de cabras está compuesto por 4 diferentes razas; la Mancha, Alpina francesa, Saanen y Nubianas. Cada una de estas variedades de cabras contribuye de una manera diferente para la confección de los quesos.

Javier continúa haciendo los quesos bajo la etiqueta de Bodega Goat Cheese y Daniel con la etiqueta de Yerba Santa. Mientras Jaime sigue haciendo su tradicional Natilla, un postre peruano hecho con leche de cabra, azúcar rubia y melaza.

3 Responses to About us

  1. Pingback: Say Hello to Lake County! | Solitary Cellars blog

  2. Pingback: Wine Country Destination: Lake County

  3. Pingback: Wine Country Destination: Lake County | Two Guys From Napa

Leave a comment